Základy sociální pedagogiky - Bendl, Stanislav, 1965- (Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta, 2016)
Nárys speciální pedagogiky jako pedagogické disciplíny. Sociální pedagogika a její zaměření, historie, vymezení, cíle, vztahy s jinými vědními disciplínami. Problematika rizikového chování dětí a mládeže, včetně problematiky školní kázně.
Keywords: sociální pedagogika; social pedagogy; učebnice; textbooks