LEGO : rodinný příběh nejslavnější hračky na světě - Andersen, Jens, 1955- (Host, 2023)
Stoletý příběh nejslavnější stavebnice na světě. Když se roku 1916 v dánském Billundu usídlil tesař a stolař Ole Kirk Christiansen, začaly se kromě nové kapitoly v jeho životě psát i dějiny možná té nejikoničtější hračky na světě. Mladý řemeslník záhy zjistil, že více než krovy, nábytkem a sousedskou výpomocí si vydělá výrobou dřevěných autíček, káč a stavebnic. Netrvalo dlouho a malá rodinná firma a její hračky prodávané pod značkou LEGO si podmanily srdce dětí po celém Dánsku. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Přeloženo z dánštiny
Keywords: LEGO koncernen (Dánsko); 20.-21. století; rodinné podniky -- Dánsko -- 20.-21. století; hračkářský průmysl -- Dánsko -- 20.-21. století; Lego (stavebnice); stavebnice -- Dánsko; dějiny podniků -- Dánsko -- 20.-21. století; family business enterprises -- Denmark -- 20th-21st centuries; toy industry -- Denmark -- 20th-21st centuries; Lego (construction toy); construction toys -- Denmark; history of business enterprises -- Denmark -- 20th-21st centuries; literatura faktu; obrazové publikace; non-fiction; pictorial works