Obyčejné diferenciální rovnice a jejich řešení - Rychnovský, Richard, 1906- (Řada polytechnické literatury, 1963)
Příručka analyzuje a řeší rovnice prvního, druhého a n-tého řádu. Volí co nejpřesnější a přitom co nejpřístupnější induktivní postup; z konkrétních příkladů vyvozuje teoretické poučky. Ukázky aplikací ve fyzice a technickýchoborech dotvářejí výklad.