Nerez - Epstein, Marek, 1975- (Euromedia Group, 2022)
Sbírka povídek českého spisovatele a scenáristy popisuje zdánlivě banální situace, které se ale mohou každým okamžikem osudově zvrtnout. Každý obyčejný den nám může změnit život. Hrdinové povídek scenáristy Marka Epsteina jsou zdánlivě sebejistí a stabilní jedinci uchlácholení drobnými lidskými sny. Jejich jistota ale není víc než pouhé očekávání pádu. Jsou zrazováni tam, kde se cítili nejsilnější: rodinou, přírodou, rozumem i láskou. Okolnosti je strhávají z cesty a ponechávají rozhodnutí, zda se chtějí navrátit do bývalé rovnováhy. A jestli to vůbec ještě dokážou. Nakladatelská anotace.
Obálkový podnázev: povídky
Na obálce uvedeno nakladatelství: Listen
Keywords: české povídky; Czech short stories