Moderní hispanoamerická literatura - Poláková, Dora, 1978- (Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2023)
Kolektivní monografie se snaží postihnout klíčové momenty a směry hispanoamerických literatur od konce 19. do počátku 21. století. Každá z kapitol nabízí přehled stěžejních autorů daného období a jejich zásadních děl. Prostor je věnován nejen próze, ale také poezii, esejistice a divadlu. Cílem autorů je poukázat na různorodost a bohatost hispanoamerické literatury; přehledová publikace by měla posloužit studentům zaměřeným na hispanoamerický region a dále všem, kteří se o tuto oblast zajímají jako čtenáři či jako cestovatelé apod.
Keywords: 19.-21. století; hispanoamerické literatury -- 19.-21. století; dějiny hispanoamerických literatur -- 19.-21. století; literárněvědné rozbory; literatura a společnost -- Latinská Amerika -- 19.-21. století; Hispanic American literature (Spanish) -- 19th-21st centuries; history of Hispanic American literature -- 19th-21st centuries; literary criticism and history; literature and society -- Latin America -- 19th-21st centuries; kolektivní monografie; collective monographs