Dějepis mezi vědou a vyprávěním - Černín, David, 1990-; Gracová, Blažena, 1950-; Stefan, Michael, 1993-; Tomeček, Slavoj (Pavel Mervart ; Ostravská univerzita, 2023)
Kapitoly rozebírají problémy spojené se současnou výukou dějepisu. Jednotlivé kapitoly analyzují vývoj dějepisného vzdělávání v ČR od roku 1989, prezentují teoretické debaty o povaze historického poznání, budují specifický didaktický přístup k dějepisu a nabízejí návod, jak formovat vlastní výukové lekce. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: dějepis; studium a výuka -- Česko; předmětová didaktika; alternativní výuka; kritické myšlení; mediální gramotnost; history (school subject); study and teaching -- Czechia; teaching school subjects; alternative education; critical thinking; media literacy; kolektivní monografie; collective monographs