Neviditelné město : 125 fascinujících informací o městě, které potřebujete znát - Mars, Roman, 1974-; Kohlstedt, Kurt (Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy, 2023)
Publikace přináší spoustu zajímavých informací o technických a designových drobnostech, díky nimž fungují města jako smysluplné celky. Odhaluje přitom jejich původ i fascinující dramata skrývající se za vším, co nás obklopuje, ale co běžně nevnímáme - od rozvodných sítí a požárních schodišť až po pouliční značky nebo třeba fontánky s pitnou vodou. Publikace je poutavou přehlídkou jednotlivých témat založených na bedlivém průzkumu. Svými svěžími, a přitom dokumentárně pojatými ilustracemi zaujme nejen fanoušky slavného amerického podcastu 99% Invisible, z nějž vychází, ale i každého, kdo se zajímá o architekturu, design, městské prostředí i opomíjené divy světa kolem sebe. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: města; architektura; urbanismus; infrastruktura; technická zařízení; design; všeobecnosti a zajímavosti; cities and towns; architecture; city planning; infrastructure (economics); technical equipment; facts and features; populárně-naučné publikace; popular works