Etika urgentní medicíny z pohledu každodenní praxe - Šeblová, Jana, 1957-; Matějek, Jaromír, 1971- (Grada Publishing, 2023)
Autoři se snaží popsat dilemata, která zatím nejsou v české medicínskoetické diskuzi příliš častá, ale lékaři a záchranáři se s nimi setkávají.
Keywords: lékařská etika; přednemocniční neodkladná péče; urgentní medicína; medical ethics; immediate prehospital care; emergency medicine; kolektivní monografie; collective monographs