Politika vlád Margaret Thatcherové vůči střední Evropě - Šmigol, Ondřej, 1991- (Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, 2023)
Studie rozebírají vývoj vztahů Velké Británie ke středoevropským zemím na sklonku studené války. Kapitoly sledují britskou politiku vůči Polsku během 80. let minulého století, postoj Británie ke znovusjednocení Německa a rovněž českou ekonomickou transformaci a její inspiraci ekonomickými reformami vlád Margaret Thatcherové.
Keywords: Thatcher, Margaret, -- 1925-2013; 20. století; 1979-1990; 1945-1989; předsedkyně vlády -- Velká Británie -- 20. století; zahraniční politika -- Velká Británie -- 1979-1990; thatcherismus -- Česko; women prime ministers -- Great Britain -- 20th century; foreign policy -- Great Britain -- 20th century; thatcherism -- Czechia; Velká Británie -- zahraniční vztahy -- 1979-1990; Evropa střední -- zahraniční vztahy -- 1979-1990; země východního bloku (1945-1989) -- zahraniční vztahy; Great Britain -- foreign relations -- 1979-1990; Europe, Central -- foreign relations -- 1979-1990; Eastern block (1945-1989) -- foreign relations; monografie; monographs