Sběratel : Lannova sbírka skla : průvodce výstavou - Černovská, Jana; Mergl, Jan, 1954-; Brožková, Helena, 1946-; Schöttner, Jan, 1972-; Wittlich, Filip, 1967- (Uměleckoprůmyslové museum, 2022)
Katalog výstavy představuje veřejnosti rozsáhlou sbírku historického skla, kterou sběratel a mecenáš Vojtěch Lanna věnoval pražskému Uměleckoprůmyslovému muzeu. Publikace dokládá rozsah a kvalitu Lannovy kolekce a přináší ukázky vzácných sklářských výrobků z různých historických období.
"Koncepce - Jana Černovská, Jan Mergl"--Tiráž
Vydáno ke stejnojmenné výstavě konané v UPM od 15. června do 30. října 2022 u příležitosti 26. generální konference ICOM Praha 2022
Keywords: Lanna, Vojtěch, -- 1836-1909; Uměleckoprůmyslové museum (Praha, Česko); 19.-20. století; 19. století; 6. století př. Kr.-19. století po Kr.; sběratelé umění -- Česko -- 19.-20. století; umělecké sklo -- 6. století př. Kr.-19. století po Kr.; umělecké sbírky -- Česko -- 19. století; soukromé sbírky -- Česko -- 19. století; muzejní sbírky -- Česko; art collectors -- Czechia -- 19th-20th centuries; art glass -- 6th century B.C.-19th century A.D.; art collections -- Czechia -- 19th century; private collections -- Czechia -- 19th century; museum collections -- Czechia; Praha (Česko); Prague (Czechia); katalogy výstav; exhibition catalogs