Paměti : kdo sloužíš vlasti, odměny nečekej - Engliš, Karel, 1880-1961 (Masarykova univerzita ; Masarykův ústav a Archiv AV ČR, v.v.i., 2022)
Československý ekonom, ministr financí a rektor Karlovy univerzity ve svých pamětěch zachycuje svůj osobní a veřejný život od sklonku devatenáctého do šedesátých let minulého století.
Keywords: Engliš, Karel, -- 1880-1961; 1880-1961; 20. století; ekonomové -- Česko -- 20. století; politici -- Česko -- 20. století; vysokoškolští učitelé -- Česko -- 20. století; economists -- Czechia -- 20th century; politicians -- Czechia -- 20th century; college teachers -- Czechia -- 20th century; autobiografie; autobiography