Co žere vesmír? : a jiné kosmické otázky - Davies, P. C. W., 1946- (Dokořán : Argo, 2023)
Popularizátor, kosmolog a astrobiolog nabízí čtenářům poutavý přehled stavu současné kosmologie. Záplava nových poznatků nicméně nastolila řadu otázek, na které stále neznáme odpovědi. Některé z nich fyziku přibližují filozofii či teologii. Bylo něco před velkým třeskem? Proč vypadá náš vesmír zrovna tak, jak vypadá? Existují i jiné vesmíry s odlišnými fyzikálními zákony? A má vůbec cenu se takovými záhadami zabývat? Podle Daviese možná některé z těchto záhad nikdy definitivně nevyřešíme. Dokud ale vědecká metoda přináší nové poznatky, mělo by lidstvo vytrvat ve snaze odhalit i ta nejsložitější tajemství našeho světa. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Obsahuje rejstřík
Keywords: vesmír; kosmologie; universe; cosmology; populárně-naučné publikace; popular works