Cenové války : jak zdánlivě bezvýznamné změny na světových trzích způsobují rozsáhlé krize, chaos a ozbrojené konflikty - Russell, Rupert (Audiolibrix, 2023)
Práce popisuje, jak růst cen základních komodit v druhém desetiletí tohoto století způsobil politickou nestabilitu, války a chudobu. Autor se rovněž vydává do různých koutů světa, aby popsal život v postižených oblastech.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: 2010-2020; 21. století; světová ekonomika -- 21. století; sociální problémy -- 21. století; ozbrojené konflikty -- 21. století; komoditní burzy; ceny -- sociální aspekty; ceny -- politické aspekty; finanční krize -- 21. století; krize (společnost) -- 21. století; world economics -- 21st century; social problems -- 21st century; armed conflicts -- 21st century; commodity exchanges; prices -- social aspects; prices -- political aspects; financial crises -- 21st century; social crisis -- 21st century; reportáže; literatura faktu; úvahy; reportage; non-fiction; essays