Kde to jsem? : poučení z lockdownu pro pozemšťany - Latour, Bruno, 1947-2022 (Svobodná knihovna, z.s., 2022)
Autor volně navazuje v textu na svou předchozí knihu Zpátky na zem a uvažuje o globální krizi i lockdownu jakožto přehodnocení našeho vztahu ke klimatu a planetě či prožívání "klimatické mutace". Rovněž "nastiňuje metafyziku omezení a rozvolnění".
Keywords: 21. století; ekologie člověka; sociální ekologie; sociální změna; sociální izolace; resocializace; Covid-19 -- politické aspekty; Covid-19 -- sociální aspekty; pandemie -- 21. století; karanténa; klimatické změny -- politické aspekty; klimatické změny -- sociální aspekty; klimatické změny; životní prostředí; human ecology; social ecology; social change; social isolation; resocialization; Covid-19 (disease) -- political aspects; Covid-19 (disease) -- social aspects; pandemy -- 21st centuries; quarantine; climate changes -- political aspects; climate changes -- social aspects; climate changes; environment; eseje; polemiky; essays; polemics