Psychodiagnostika dětí a dospívajících - Svoboda, Mojmír, 1941-; Krejčířová, Dana, 1954-; Vágnerová, Marie, 1946- (Portál, 2021)
Shrnutí základních východisek dětské psychodiagnostiky a popis jednotlivých klinických a testových metod. Práce navazuje na publikaci Psychologická diagnostika dospělých a pokrývá metody diagnostiky dětí, specifické zejména vývojovou diagnostikou. Psychodiagnostika je základním pracovním nástrojem psychologů v mnoha oblastech praxe i výzkumu. Slouží například při určení stupně vývoje jedince a zjištění příčin případných odchylek vývoje, individuálních zvláštností osobnosti, je východiskem pro psychologické prognózy apod. Nakladatelská anotace.
Terminologický slovník
Keywords: psychodiagnostika; děti a mládež; psychodiagnostics; children and youth; kolektivní monografie; collective monographs