Děti a emoce : učíme děti vnímat, poznávat a pracovat se svými pocity - Černý, Vojtěch, 1967-; Grofová, Kateřina (Edika, 2022)
Kniha je určena rodičům a pedagogům, kteří vychovávají děti a ovlivňují tak jejich emocionální život. Na pozadí krátkých, emočně zabarvených příběhů dvou rodičů a jejich čtyř dětí jsou představeny nejdůležitější emoce, se kterými se my i naše děti setkáváme. Příběhy doplňují interaktivní cvičení, rady, návody k hrám a dalším aktivitám, kterým je možno se věnovat jak doma, tak v mateřských a základních školách. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: emoce; emoční inteligence; pozitivní myšlení; meditace; výchova dítěte; psychologie dítěte; emotions; emotional intelligence; positive thinking; meditation; child rearing; child psychology; populárně-naučné publikace; popular works