Experimental philosophy and the problem of objectivity - Jedlička, Petr; Paitlová, Jitka, 1988- (Pavel Mervart, 2022)
Kniha je analýzou experimentální filozofie. Ukazuje, jak v posledních letech obohatila filozofii přijímáním metod ze sociologie, psychologie i kognitivních věd. Dále zkoumá oblasti jako heuristika či chápání reality ve vědeckém diskursu.
Keywords: objektivita; filozofie a věda; filozofie vědy; vědecká metodologie; objectivity; philosophy and science; philosophical research; scientific methodology; kolektivní monografie; collective monographs