Encyklopedie soběstačnosti pro 21. století : rodinná zahrada : spolupráce s přírodou, pěstování vlastních potravin, přírodní hospodaření od A do Z - Hauserová, Eva, 1954- (Stanislav Juhaňák - Triton, 2022)
Kniha nabízí základní rady a tipy pro zahradníky samozásobitele a pro malé domácí hospodářství. Informace tu najde každý, kdo si chce začít pěstovat vlastní jídlo a navrhnout si zahrádku tak, aby všechno rostlo a plodilo v „bio“ režimu, ekologickým a udržitelným způsobem, zdravě a v souladu s přírodou. Seznámíte se tu se základy péče o půdu a hospodaření s vodou na pozemku, s permakulturními metodami designu zahrady, dozvíte se, jak vytvořit jedlý les. Nechybí ani návody na přírodní ochranu rostlin před nemocemi a škůdci, na domácí semenaření, ani přehled pěstování nejdůležitějších druhů užitkových rostlin, včetně starých a krajových odrůd. Vše doplňuje kapitola o chovu drůbeže pro ty, kdo by si rádi pořídili slepice, kachny nebo husy. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Pod názvem: Akademie soběstačnosti
Keywords: ekologické zahrádkářství; ekologické zemědělství; udržitelný rozvoj; pěstování užitkových rostlin; chov domácích zvířat; ecological gardening; ecological agriculture; sustainable development; useful plants cultivation; keeping of exotic animals; příručky; handbooks and manuals