Infrastruktury (dějin) umění : sborník ze VII. sjezdu historiků a historiček umění v Ústí nad Labem - Bartlová, Anežka, 1988-; Buddeus, Hana (vydáno Fakultou umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem ve spolupráci s Uměleckohistorickou společností a nakladatelstvím Artefactum, 2022)
Knižní podoba příspěvků, které zazněly na sedmém setkání českých historiček a historiků umění v roce 2021 v Ústí nad Labem. Sjezd se v šesti tematických sekcích věnoval aktuálním tématům oboru dějin umění (např. muzea umění a umělecké sbírky, rozmnoženiny uměleckých děl, výstavy, umělecké vzdělávání či restaurování uměleckých děl).
Keywords: dějiny umění; muzea umění -- Česko; umělecké sbírky -- Česko; reprodukce uměleckých děl; umělecké výstavy -- Česko; zprostředkování umění; umělecké vzdělávání; restaurování památek; history of art; art museums -- Czechia; art collections -- Czechia; fine art reproductions; art exhibitions -- Czechia; art mediation; art education; antiquities restoration; sborníky konferencí; proceedings of conferences