Daleká cesta : kritické a analytické studie - Schnapková, Andrea, 1989-; Hudec, Zdeněk, 1971- (Casablanca, 2018)
Kolektivní monografie zaměřená na analýzu filmu Daleká cesta. Výbor 4 analytických studií zkoumajících detailněji vybrané stránky (inspirace, scénář, holocaust) působivého snímku Alfréda Radoka z roku 1948 o osudu českých Židů během éry protektorátu, ilustrovaný na příkladu pražské rodiny Kaufmannových. Nakladatelská anotace.
Keywords: Radok, Alfréd, -- 1914-1976; Daleká cesta (film); 1941-1950; 1948; filmy -- Československo -- 1941-1950; kinematografie -- Československo -- 1941-1950; holocaust (1939-1945) -- Česko; filmové náměty; filmové scénáře; interpretace uměleckého díla; filmová estetika; films -- Czechoslovakia -- 1941-1950; cinematography -- Czechoslovakia -- 1941-1950; holocaust (1939-1945) -- Czechia; film themes; screenplays; art interpretation; aesthetics of film; studie; kolektivní monografie; studies; collective monographs