K dějinám studia lidové pohádky : na příkladu českých zemí, Slovenska, Německa a Rakouska - Veliká, Anna (Etnologické materiály, 2022)
Publikace je věnována dějinám bádání o lidové pohádce, s důrazem zejména na pohádkoslovné bádání na území dnešního Německa, Rakouska, Česka a Slovenska.