Josef Svoboda : scenographer - Albertová, Helena, 1941- (Theatre Institute, 2008)
Obsáhlá monografie zachycuje tvůrčí vzestup scénografa a architekta Josefa Svobody, spoluzakladatele Laterny Magiky a autora četných scénografických návrhů k činoherním, baletním i operním inscenacím. Text v angličtině.