On Liberal Education and the Autopoiesis of Universities - Jirsa, Jakub, 1978- (Charles University, Karolinum Press, 2022)
Publikace se zabývá problématikou vysokých škol, tematizuje sebeutvářející se charakter univerzity (tzv. autopoiesis) a zahrnuje několik podrobných případových studií.
Keywords: 21. století; univerzity -- 21. století; autonomie školy -- 21. století; vzdělávací systémy -- 21. století; pedagogika -- 21. století; universities -- 21st century; autonomy of school -- 21st century; educational systems -- 21st century; educational science -- 21st century; kolektivní monografie; collective monographs