Jak mluvit s dětmi, když neposlouchají : odmlouvání, záchvaty vzteku, vzdor a další nesnáze dětství - Faber, Joanna; King, Julie (CPress, 2023)
Nová kniha o výchově z bestsellerové série Jak mluvit nabízející komunikační strategie účinné při řešení náročných problémů při výchově dětí Autorky několik desítek let vyučují rodiče, pedagogy a další dospělé, kteří žijí či pracují s dětmi, jak překonat ty nejtěžší chvilky - každodenní momenty, při nichž byste si nejraději rvali vlasy -, aniž by ztratili ze zřetele širší perspektivu. V první části vás seznámí se základními komunikačními dovednostmi, ve druhé pak naleznete odpovědi na otázky účastníků jejich workshopů a příběhy přímo z praxe. Zahrnuty jsou i scénáře pro ty z vás, kdo čelí záludnostem výchovy mladších teenagerů a dospívajících
Obsahuje rejstřík
Keywords: výchova dítěte; interpersonální komunikace; rodiče a děti; myšlení dítěte; psychologie dítěte; child psychology; child rearing; interpersonal communication; parents and children; children's thinking; populárně-naučné publikace; monografie; popular works; monographs