Iluze pokroku ; Rozklad marxismu - Sorel, Georges, 1847-1922 (Europa (Academia), 2022)
Francouzský filosof a anarchistický teoretik kriticky nahlíží na ideologii pokroku a rovněž zkoumá roli politických stran v revolučním procesu.