Velké dějiny zemí Koruny české. Tematická řada, - Anděl, Michal, 1946-; Divišová, Bohdana, 1971-; Hlaváčková, Ludmila, 1935-; Křížová, Eva; Mášová, Hana; Novák, Milan, 1953-; Smrčka, Václav, 1951-; Šimůnek, Michal, 1976-; Tinková, Daniela, 1973-; Tomíček, David (Paseka, 2023)
Nový svazek známé ediční řady líčí téma lékařství od prehistorie po současnost v širokém záběru, od diagnostiky, terapie, prevence, léků a technologií, přes vývoj vědeckých teorií, historii odborné literatury a zpracování vědeckých informací či budování institucí až po okrajové jevy typu lidové medicíny, pověr a magie.
"Tematická řada, sv. IX"--Tiráž
Keywords: dějiny lékařství; lékařství -- Česko; history of medicine; medicine -- Czechia; kolektivní monografie; collective monographs