Alchemy and Rudolf II : exploring the secrets of nature in Central Europe in the 16th and 17th centuries - Purš, Ivo, 1964-; Karpenko, Vladimír (Artefactum, 2016)
"Rudolfinská alchymie" v kontextu vývoje alchymických bádání ve střední Evropě v průběhu 16. stol. Kulturní a společenský kontext alchymie rudolfinské epochy. Významní protagonisté tohoto oboru a jejich dílo.