Prague modern : architectural city guide 1850-2000 - Lukeš, Zdeněk, 1954-; Kratochvíl, Petr, 1950- (Paseka, 2018)
To nejlepší z populární řady architektonických průvodců Praha moderní vychází v jednom svazku v angličtině. Dvě stovky významných, slavných i méně známých staveb zachycuje tak, jak je běžně nemáme možnost vidět: bez aut i z úrovně vysoko nad chodníkem, černobílé fotografie přitom nechávají vyniknout krásné linie domů. Nakladatelská anotace.
Přeloženo z češtiny
Keywords: 1850-2000; 19.-20. století; architektura -- Česko -- 19.-20. století; moderní architektura -- Česko; stavby -- Česko -- 19.-20. století; architecture -- Czechia -- 19th-20th centuries; modern architecture -- Czechia; buildings -- Czechia -- 19th-20th centuries; Praha (Česko); Prague (Czechia); příručky; průvodce; handbooks and manuals; guidebooks