Havel : a life - Žantovský, Michael, 1949- (Atlantic Books, 2015)
Michael Žantovský sleduje Havlovo dětství, mládí, vzdělání, činnost dramatika, manželství s Olgou, disidentskou činnost, průběh revoluce roku 1989 a nástup do prezidentské funkce. Havlův život je vylíčen v kontextu s politickým vývojem československého státu. Další kapitoly mapují působení Václava Havla na postu prezidenta Československa a České republiky. Kromě vnitropolitického vývoje se autor zabývá Havlovými zahraničními cestami, jeho úsilím o obnovu suverenity Československa a následně začlenění České republiky do euroatlantických hospodářských, politických a bezpečnostních struktur. Závěr knihy líčí Havlův život po odchodu z prezidentského úřadu.
Keywords: Havel, Václav, -- 1936-2011; 20.-21. století; prezidenti -- Česko -- 20.-21. století; čeští dramatici -- 20.-21. století; disidenti -- Československo; presidents -- Czechia -- 20 to 21st centuries; Czech dramatists -- 20 to 21st centuries; dissenters -- Czechoslovakia; biografie; biography