Továrna = Factory - Girgel, Michal (Michal Girgel vlastním nákladem, 2015)
Autor po dlouhé roky procházel s fotoaparátem továrním areálem bývalých Baťových závodů a posléze bývalého Svitu a dokumentoval jeho postupné proměny, zkázu i vzkříšení. Výsledkem jsou dokumentární a současně umělecké fotografie, které přibližují krásu i ošklivost průmyslové architektury.
Obsahuje barevné fotografie
Vychází nákladem autora v počtu 10 ks
Text česky a anglicky
Keywords: Baťovy závody; Svit Gottwaldov; dokumentární fotografie; průmyslová architektura; průmyslové stavby; documentary photography; industrial architecture; industrial buildings; Tovární areál Baťových závodů (Zlín, Česko : technická památka); Zlín (Česko); Zlín (Česko : oblast); Zlínský kraj (Česko : 2000-); Česko; Areál Baťových závodů (Zlín, Czechia : technical monument); Zlín (Czechia); Zlín Region (Czechia : 2000-); Czechia; firmy regionu Zlínský kraj -- zlínská architektura; fotografické publikace; photographical works