Továrna = Factory - Girgel, Michal (Michal Girgel vlastním nákladem, 2015)
Autor po dlouhé roky procházel s fotoaparátem továrním areálem bývalých Baťových závodů a posléze bývalého Svitu a dokumentoval jeho postupné proměny, zkázu i vzkříšení. Výsledkem jsou dokumentární a současně umělecké fotografie, které přibližují krásu i ošklivost průmyslové architektury.