Po stopách Čechů na Novém Zélandu : ... za dlouhým bílým oblakem - Nekola, Martin, 1982- (Machart, 2021)
Historie novozélandské osady Puhoi založené českými osadníky, významné osobnosti naší krajanské komunity na Novém Zélandě a emigrace Čechů a Slováků na tento ostrovní stát v minulém století.