Moderní otcovství : role otce v 21. století - Shapiro, Jordan (Noxi, 2022)
Autor vychází z výzkumů sociologie, psychologie, genderových studií a vlastních zkušeností a zkoumá otcovství z archetypální perspektivy a kulturní historie. Zpochybňuje tradiční předpoklady o původu a rozdělení rodičovských rolí a úkolů.