Co je to vlastnictví?, aneb, Hledání principů práva a vlády - Proudhon, Pierre-Joseph, 1809-1865 (Academia, 2022)
Autor ve svém pojednání uvažuje o podstatě soukromého vlastnictví v kontextu práva a jako "účinku bez příčiny". Pojednává o vlastnictví považovaném za přirozené právo, o práci jako účinné příčině či vyslovuje deset tvrzení, že vlastnictví není možné.
Přeloženo z francouzštiny
Keywords: vlastnické právo -- filozofické aspekty; soukromé vlastnictví -- filozofické aspekty; práce; sociální nerovnost; právo a politika; spravedlnost -- psychologické aspekty; right of property -- philosophical aspects; private ownership -- philosophical aspects; labor; social inequality; law and politics; justice -- psychological aspects; pojednání; essays