Nový žák-cizinec v mé třídě - Rohová, Jana (Raabe, 2021)
Příručka řeší možnosti práce s žákem-cizincem v oblasti výuky i hodnocení. Jde tedy o pracovní sešit s metodikou. Jejím cílem pomoci učitelům 1. stupně ZŠ, kterým do třídy nastoupí dítě bez znalosti češtiny. To je situace, se kterou se stále častěji setkávají a musí ji řešit velmi rychle a správně.
Keywords: čeština jako cizí jazyk; děti cizinců; slovní zásoba; vzdělávání; učivo základních škol; Czech as a foreign language; children of aliens; vocabulary; education; elementary school curriculum; metodické příručky; pracovní listy; methodological manuals; activity pages