Kouzlo čísel : od velkých objevů k aplikacím - Křížek, Michal, 1952-; Somer, Lawrence; Šolcová, Alena, 1950- (Galileo, 2018)
Nejnovější monografie o abstraktní a aplikované matematice odkrývá nejen kouzlo čísel, ale i jejich praktické využití - od ústrojí pražského orloje po ochranu bankovních účtů.