Sbírka úloh z matematiky pro dvouleté a tříleté učební obory SOU a SOŠ - Hudcová, Milada, 1952-; Kubičíková, Libuše, 1938- (Prometheus, 2007)
Sbírka doplňuje učebnice matematiky. Úlohy mají rozdílný stupeň obtížnosti a jsou zařazeny do těchto skupin: množiny, mocniny a odmocniny, planimetrie, výrazy, rovnice a nerovnice, funkce, soustavy lineárních rovnic a nerovnic, stereometrie, základy statistiky, exponenciální a logaritmické funkce, goniometrické funkce orientovaného úhlu, řešení trojúhelníku, souhrnné opakování a komplexní úlohy. Na konci knihy jsou uvedeny výsledky úloh.
Sbírka byla zpracována ve spolupráci s Jednotou českých matematiků a fyziků
Keywords: matematika -- úlohy; mathematics -- problems, exercises, etc; učebnice středních škol; sbírky úloh; textbooks (secondary); examinations, questions, etc