Sladké sny - Huňová, Kateřina, 1986- (Fantom Print, 2022)
Když před lety udeřila epidemie Pandóry, lidstvo mělo na kahánku. Jedinou naději skýtal lék, jehož vedlejším účinkem byla absolutní a nenávratná ztráta spánku. Nyní je společnost Nového světa rozdělena do kvadrantů a Jacob, který patří do toho nejnižšího, se snaží protlouct, jak to jen jde. Živí se jako toreador bojující s robobýky a přitom si přivydělává pokoutným prodejem Sladkých snů. Drogy, která je jediným prostředkem, jak si dopřát alespoň pár hodin osvobozujícího spánku. Jednoho dne však zaklepe na Jacobovy dveře zpovykaný boháč s nabídkou, která se neodmítá. Nabízí nemalou sumu výměnou za to, že ho bude Jacob trénovat v boji s robobýky, aby se mohl zapsat do historie jako nejlepší toreador. Přání je to zcela bláhové, Jacob se ale rozhodne muži vyhovět a vydělat si tak kredity navíc. Avšak toto rozhodnutí odstartuje řetězec událostí, jež Jacoba zavedou na cestu lemovanou intrikami a temnými tajemstvími, kterými je Nový svět protkaný. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: české romány; vědecko-fantastické romány; Czech fiction; science fiction novels