Tajemství přirozené výchovy : co nás tradiční kultury učí o výchově šťastných dětí - Doucleff, Michaeleen (Rybka Publishers, 2022)
Rozhlasová reportérka navštívila tři tradiční kultury - mayskou, inuitskou a hadzabskou s cílem poznat jejich principy výchovy dětí. |b Výchovný přístup předávaný z generace na generaci již celá tisíciletí je v přímém rozporu s tím, co zná ze své vlastní zkušenosti v moderní civilizaci. Rodiče si zde s malými dětmi budují vztah, který se diametrálně liší od typického vztahu rodič-dítě na Západě - vztah postavený na spolupráci místo na moci, na důvěře místo na strachu a na individuálních potřebách místo na standardizovaných postupech. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: výchova dítěte; výchova dítěte -- kulturní aspekty; rodičovství; psychologie dítěte; rodiče a děti; přírodní národy -- země světa; child rearing; child rearing -- cultural aspects; parenting; child psychology; parents and children; native peoples -- countries of the world; populárně-naučné publikace; popular works