Tajemství přirozené výchovy : co nás tradiční kultury učí o výchově šťastných dětí - Doucleff, Michaeleen (Rybka Publishers, 2022)
Rozhlasová reportérka navštívila tři tradiční kultury - mayskou, inuitskou a hadzabskou s cílem poznat jejich principy výchovy dětí. |b Výchovný přístup předávaný z generace na generaci již celá tisíciletí je v přímém rozporu s tím, co zná ze své vlastní zkušenosti v moderní civilizaci. Rodiče si zde s malými dětmi budují vztah, který se diametrálně liší od typického vztahu rodič-dítě na Západě - vztah postavený na spolupráci místo na moci, na důvěře místo na strachu a na individuálních potřebách místo na standardizovaných postupech. Nakladatelská anotace. Kráceno.