O Feuerbachovi - Marx, Karl, 1818-1883; Engels, Friedrich, 1820-1895 (Svoboda, 1974)
Sborník obsahuje Marxovy a Engelsovy práce o Ludwigu Feuerbachovi a výňatky z jejich spisů, v nichž se zabývají některými aspekty Feuerbachovy filosofie, tohoto ,,spojujícího článku mezi Hegelovou filosofií a marxismem". Do sborníku byla pojata raná i pozdější díla obou klasiků, dokumentující jednotu jejich názorového vývoje. Úvodní studie rozebírá zprostředkovaný podíl Feuerbachovy filosofie na vznik marxismu
Výběr z Marx-Engels, Spisy, sv. 2, 3, 4, 20, 21, 27 a K. Marx Ekonomicko-filosofické rukopisy z r. 1844
Keywords: Feuerbach, Ludwig, -- 1804-1872; německá filozofie; filozofové; materialismus; idealismus; výbory