O sochách a sochařích - Wittlich, Petr, 1932- (Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2022)
Soubor studií a esejů předního českého historika umění o evropském a českém sochařství 19. a 20. století. Teoretické úvahy o podstatě moderní plastiky jsou doplněny statěmi o konkrétních představitelích a jejich dílech.
Keywords: 19.-20. století; evropské sochařství -- 19.-20. století; moderní sochařství -- Evropa; interpretace uměleckého díla; European sculpture -- 19th-20th centuries; modern sculpture -- Europe; art interpretation; studie; sborníky; studies; papers by one author