O sochách a sochařích - Wittlich, Petr, 1932- (Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2022)
Soubor studií a esejů předního českého historika umění o evropském a českém sochařství 19. a 20. století. Teoretické úvahy o podstatě moderní plastiky jsou doplněny statěmi o konkrétních představitelích a jejich dílech.