Biologie člověka pro učitele - Machová, Jitka, 1933- (Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2021)
Text je určen studentům učitelství i učitelům v praxi. Skládá se ze 4 částí: základní anatomie a fyziologie lidského těla, základy lidské genetiky, vysvětlení ontogeneze a vliv životního prostředí na zdraví člověka.
Keywords: ontogeneze člověka; zdraví a hygiena; biologie člověka; human biology; human ontogeny; Health and hygiene; učebnice vysokých škol; textbooks (higher)