Aby nás to spolu bavilo celý rok : prožitkové učení v mateřské škole - Baxová, Miroslava (Portál, 2018)
Metodická příručka poskytuje inspirativní náměty pro práci s dětmi v mateřských školách. Kniha nabízí témata, která autorka zpracovala do jednotlivých projektů. Vytvořila je na základě prožitků dětí a vycházela přitom z příběhů a pohádek, písniček, říkadel, hádanek i z běžných situací. Inspirována jsou například divadelními představeními nebo vzájemnou spoluprací, která mnohdy přichází i od dětí samotných či od jejich rodičů. Každý projekt nabízí inspiraci v literárním textu, z něhož vycházejí hry, tvořivé aktivity, společné rozhovory a další činnosti. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: předškolní výchova; hudebně-pohybové hry; výtvarné práce; preschool education; games with music; handicraft; metodické příručky; methodological manuals