Únava ze soucitu : jak předcházet vyčerpání v pomáhajících profesích - Rohwetter, Angelika, 1952- (Portál, 2022)
Autorka vymezuje, v čem se únava ze soucitu liší od vyhoření, deprese a sekundární traumatizace, a nabízí psychologům a terapeutům, ale také sociálním a pedagogickým pracovníkům, jak s takovou únavou pracovat. Autorka vnímá jako nejdůležitější práci se sebou samým a k tomu předkládá celou řadu metod a technik. Nabízí kazuistiky, různá cvičení a návody pro terapeutickou praxi s klientem i se skupinou. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: pomáhající profese; syndrom vyhoření; sebepoznání; autoterapie; psychohygiena; helping professions; burn-out syndrome; self-consciousness; autotherapy; mental hygiene; populárně-naučné publikace; popular works