Divadlo Járy Cimrmana po padesátce... - Maleček, Tomáš (Cosmopolis, 2021)
Kompletní vývoj legendárního souboru od počátků v rozhlasovém pořadu Nealkoholická vinárna U Pavouka přes normalizační nucené přesuny, změnu režimu a odchod Ladislava Smoljaka až po nucené přestávky v účinkování v době koronavirové pandemie. Jde o historii divadla zpracovanou sezonu po sezoně. Je v ní zahrnuto co možná nejvíce zajímavých informací za 55 let jeho působení. Unikátní jsou autentické vzpomínky, které herci poskytli autorovi v průběhu posledních dvou let. Knihu doplňuje řada dobových, dosud nepublikovaných, fotografií a zajímavých dokumentů. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: Divadlo Járy Cimrmana; 20.-21. století; 1966-2021; divadla -- Česko -- 20.-21. století; divadelní herci -- Česko -- 20.-21. století; divadelní inscenace -- Česko -- 20.-21. století; theaters -- Czechia -- 20th-21st centuries; actors -- Czechia -- 20th-21st centuries; theater stages -- Czechia -- 20th-21st centuries; Praha (Česko); Prague (Czechia); jubilejní publikace; vzpomínky; fotografické publikace; jubilee books; reminiscences; photographical works