Perl pro zelenáče - Satrapa, Pavel, 1964- (CZ.NIC, 2018)
Stručný a čtivý průvodce světem interpretovaného programovacího jazyka Perl, s jehož pomocí lze snadno a rychle vytvářet jednoduché skripty i sofistikované kódy. Pro všechny (“líné, netrpělivé, ale sebevědomé”) programátory. Perl je velmi elegantní, efektivní a snadno uchopitelný programovací jazyk. Jeho hlavní předností je možnost rychlé modifikace kódu bez nutnosti kompilace. Ostřílený vývojář jistě ocení benevolentní syntaxi, nedisciplinovaný nebo začínající programátor ale může v kódu napáchat nemalé chyby. I z toho důvodu není příručka vhodná k výuce programování. Autor vás nejprve seznámí s Perlem, základními datovými typy, příkazy a s laděním programů. Posléze se dostane k regulárním výrazům a asociativním polím a nakonec se zaměří na využití Perlu při tvorbě webových stránek a online databází. Nové vydání autor ještě aktualizoval o modul Moose a funkcionální programování.
Keywords: Perl (programovací jazyk); programování; Perl (programming language); programming; příručky; handbooks and manuals