Výchova dítěte ; Metodika vyučování - Steiner, Rudolf, 1861-1925 (Michael, 2021)
Autor se ve svých pěti přednáškách zabývá jednotlivými sedmiletími ve vývoji dítěte, a to v kontextu waldorfské pedagogiky - "výchovy ke svobodě" ve spojitosti s citem a láskou. Každé z nich má svá specifika a klade zcela odlišné požadavky nejen na potřeb dítěte, ale i na úkoly kladené na rodiče, vychovatele a učitele. V knize je celá řada informací a rad jak při výchově a vzdělání dětí postupovat. Najdete tu i méně známé, ale pro správný vývoj dítěte nezbytné důležité pokyny. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: výchova dítěte -- antropozofické pojetí; vývoj dítěte -- antropozofické pojetí; waldorfská pedagogika; child rearing -- anthroposophical approach; child development -- anthroposophical approach; Waldorf education; přednášky; lectures