Já a moje pocity : příběhy a aktivity pro práci s emocemi - Diepmann, Rita (Pasparta, 2022)
Kniha obsahuje třicet krátkých příběhů, které zrcadlí svět emocí dětí i dospělých a které vycházejí ze situací a zážitků dětem důvěrně známých z každodenního života. Děti příběhy nejprve poslouchají a pak na základě navržených aktivit s tématem příběhů dále pracují. Znovuprožívají ho a vypořádávají se s ním např. formou rolových her, tvořivých aktivit, cest do fantazie nebo experimentováním s gestikou a mimikou. Děti tak rozvíjejí empatii a emoční inteligenci. S knihou mohou pracovat děti společně se svými rodiči, je vhodná také pro práci s dětmi v mateřských školách a na prvním stupni ZŠ. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Přeloženo z němčiny
Keywords: emoce; emoční inteligence; emotions; emotional intelligence; příběhy; metodické příručky; publikace pro děti; stories; methodological manuals; children's literature